سلام دوست دارم این پست رو فقط اونایی بخونن که دوست دارن بخونن!
تفسیر سوره ی فلق هست که تو ادامه مطلب میبینید
!
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام آن حیران کننده ادراکات که مهربانیست مهر ورزنده
قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ ﴿1﴾ مِن شَرِّ مَا خَلَقَ(2)
بگو، پناه مىبرم به پروردگار شکافنده. از شر آنچه آفریده
وَمِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ(3) وَمِن شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِی الْعُقَدِ(4)
و از شر تاریکى هنگامی که بپوشاند و فرابگیرد و از شر زنان دمنده در گرهها.
وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ(5)
و از شرحسود آنگاه که حسد ورزد
توضیح:
1. فلق در اصل به معنى شکافتن چیزى و جدا کردن بعضى از بعضى دیگر است.
استنباطی که از این آیه می شود این است که: بگو پناه می برم به ربی که شکافنده نیستیست و برآورنده هستی «خلق الاشیاء من العدم» کسی که هستی را از دل نیستی بیرون کشید و زمان را برایش عقیم قرار داد.
در بعضى از احادیث نیز آمده که فلق چاه یا زندانیست در دوزخ، که همچون شکافى در دل جهنم خودنمائى مى کند.
2. غاسق از ماده غسق بر وزن شفق است ریشه اصلى این لغت به معنى امتلاء (پر شدن) و سیلان است یکى از مفاهیمى که لازمه این معنى است هجوم و حمله ور گشتن است، بنابراین معنى غاسق در آیه مورد بحث مهاجمی است که از تاریکى شب براى حمله کردن استفاده مى کند.
لحظه غروب زمانیست که در آن هنگام موجوداتی (غیر ارگانیک) که ذاتاً به دلیل ماهیتشان اسباب شرر، بلا، آفت و بیماریند بسوی موجودات حمله ور می شوند و هر موجودی را که در افق دید خود داشته باشند تحت تاثیر قرار می دهند. از این رو در مکاتب مختلف با عناوین متفاوتی از آن یاد شده. دون خوان که یک سرخپوست مکزیکیست در این رابطه به شاگردش می گوید: اگر خواستی شب در بیابان امنیت داشته باشی هنگام غروب خود را پنهان کن طوری که باد غرب تو را نبیند.
در مکتب اسلامی هم اشاره به نخوابیدن در بالای بامی که از افق دیده شود و( حفاظ نداشته باشد) شده و یا عنوان شده که در لحظه غروب شیطان سپاه خود را می گستراند. (این به مفهوم پنهان شدن در لحظه غروب نیست بلکه اشاره به این مطلب دارد که حدالامکان در لحظه غروب جایی نباشید که اطرافش خالیست، مثل بیابان یا بلندیها، و اگر شرایطی پیش آمد که چنین شد با اعتقاد راسخ بگو به خدا پناه می برم از شر موجودات).
3. وقب بر وزن شفق از ماده وقب بر وزن نقب به معنى حفره و گودال است، سپس فعل آن به معنى ورود در گودال به کار رفته لذا معنی آیه می شود: از شر مهاجمان در شب آنگاه که در حفره فرو میروند. (توضیح در این زمینه بسیار پیچیده است و متاسفانه در اینجا نمی توان بطور کاملاً مفصل توضیح داد فقط در همین حد بدانید که در هنگام غروب نباید در محوطه بازی مثل صحرای بی درخت، بیابان و بلندی بود و اگر اتفاقی مجبور به این کار شدید این سوره را بخوانید و به خدا پناه ببرید. همچنین اگر در هنگام غروب در بیابان بتوانید خود را مخفی کنید، حتی با کندن خاک و گودال، می توانید مطمئن باشید که تا صبح هیچ حیوانی نمی تواند به شما آسیبی بزند).
4. نفاثات از ماده نفث بر وزن حبس در اصل به معنى ریختن مقدار کمى از آب دهان است، و از آنجا که این کار با دمیدن انجام مى گیرد، نفث به معنى نفخ دمیدن نیز آمده است نفاثات جمع مؤنث است و مفرد آن نفاثة صیغه مبالغه از نفث مى باشد. در اینجا قرآن اشاره به زنانی دارد که آنها اورادى را مى خواندند و در گره هائى مى دمیدند و به این وسیله سحر مى کردند.
5. در آیه آخر خداوند متعال آثاری را که از برانگیخته شدن حسادت بوجود می آید، بحدی بزرگ و تباه کننده برشمرده که برای فرار از آثار آن می فرماید به خدا پناه ببرید.